Vakantiebestemmingen:

Vakantieoverzicht:

Home

All inclusive

Actieve vakanties

Autoverhuur

Autovakanties

Avontuurlijke vakanties

Busreizen

Creatieve vakanties

Culinaire reizen

Culturele reizen

Fietsvakanties

Excursiereizen

Gezinsvakanties

Golfvakanties

Groepsreizen

Hotels

Jongerenreizen

Kampeervakanties

Kindervakanties

Lastminutes

Natuurreizen

Rondreizen

Sportieve reizen

Stedentrips

Strandvakanties

Treinvakanties

Vakantieparken

Vakantiewoningen

Verre reizen

Vliegtickets

Vliegvakanties

Wandelvakanties

Wintersport

Zonvakanties

Linkpartner worden?

Duitsland vakantieland

Algemeen
Duitsland bestaat uit grote landschapsgebieden die van noord naar zuid steeds weidser worden. Inde noordelijke helft liggen de Noord-Duitse laagvlakte, het noordelijke en het centrale middelgebergte. De Noord-Duitse laagvlakte wordt in het noorden gekenmerkt door zachtglooiende gebieden met meren, venen en heide. Ten Noorden van de Noordzeekust liggen de Waddeneilanden, de Oost-Friese eilanden, de in drie nationale parken beschermde Waddenzee en vruchtbare marslanden. Kenmerkend voor de Oostzeekust zijn de Forden, Bodden, vlakke zandstranden en steile kliffen. De grootste eilanden in de Oostzee zijn Fehmarn, Rugen, Hiddensee en Usedorn. Achter de Oostzeekust strekken zich de heuvels en meren van Schleswig Holstein en de Mecklenburgische Seenplatte uit. Waar het middelgebergte begint liggen de laaglandbaaien. In de middelgebergtezone wordt het landschap bepaald door bergketens van gemiddeld 450 tot 1000 m hoog, prachtige rivierdalen, stuwdammen en natuurlijk gevormde meren. De hoogste bergen zijn de Fichtelberg (1214 m) in het Erzegebirge en de Brocken (1142 m) in de Harz.
De belangrijkste rivieren zijn de Rijn, Elbe en de Weser. Het grootste industriegebied is het Ruhrgebied met de steden Keulen en Dusseldorf. In de zuidelijke helft van Duitsland loopt de middelgebergtezone door in het zuidelijke middelgebergte. Hier liggen de randgebergte Oberrheingraben (Schwarzwald). Met zonovergoten hellingen waarop wijndruiven en fruit worden verbouwd. Hier liggen ook de Schwabische en Frankische Alb met wijdvertakte druipsteengrottenstelsels. Tussen deze berggebieden en de randgebergten ter rechterzijde van de Rijn strekken zich de vruchtbare dalen uit, waarin wijndruiven worden verbouwd. In het zuidoostelijke middelgebergte liggen het Oberpfalzer en Bayerische Wald, die hun schoonheid danken aan romantische rivierdalen. De hoogste bergen zijn de Feldberg (1493 m) in het Schwarzwald en de Grosser Alb (1456 m) in het Bayerische Wald. Ten zuiden van de Donau begint het Alpen voorland met heuvellandschappen, uitgestrekte steengruisvlakten, grote meren en omvangrijke veengebieden. Nog verder naar het zuiden liggen de Alpen. De Duitse Alpen zijn niet meer dan een 30 - 40 km brede strook hooggebergte, waarin schilderachtige meren zijn uitgebed. De hoogste berg van Duitsland is de Zugspitse (2962 m). De Duiste Alpen lenen zich prima om te wintersporten vooral Langlaufen in het Schwarzwald is een must voor elke wintersportliefhebber.

Taal
De taal in Duitsland is: Duits

Hoofdstad
Berlijn

Andere grote steden
Hamburg, München, Keulen, Frankfurt am Main, Stuttgart, Dortmund, Essen, Düsseldorf, Bremen, Hannover, Leipzig, Dresden en Neurenberg.

Klimaat
Het Duitse klimaat lijkt veel op dat van Nederland. Zowel in de zomer als de winter kijkt men ook in Duistland regelmatig tegen een fikse wolkenpartij met flink wat regen. In Duistalnd overheerst een gematigd zeeklimaat. Wanneer in de zomer een tropische föhnwind door het land waait, kunnen de temperaturen in Duitsland flink oplopen.

Bezienswaardigheden