Vakantiebestemmingen:

Vakantieoverzicht:

Home

All inclusive

Actieve vakanties

Autoverhuur

Autovakanties

Avontuurlijke vakanties

Busreizen

Creatieve vakanties

Culinaire reizen

Culturele reizen

Fietsvakanties

Excursiereizen

Gezinsvakanties

Golfvakanties

Groepsreizen

Hotels

Jongerenreizen

Kampeervakanties

Kindervakanties

Lastminutes

Natuurreizen

Rondreizen

Sportieve reizen

Stedentrips

Strandvakanties

Treinvakanties

Vakantieparken

Vakantiewoningen

Verre reizen

Vliegtickets

Vliegvakanties

Wandelvakanties

Wintersport

Zonvakanties

Linkpartner worden?

Rusland vakantieland

Algemeen
Rusland is een land dat gedeeltelijk in Europa ligt en gedeeltelijk in Azië. Rusland is het grootste land ter wereld en is bijna twee maal zo groot als Canada. Het immense Rusland strekt zich uit van de Baltische Zee in het westen van het land tot de nauwe Beringstraat die het land van Alaska scheidt. Rusland deelt zijn grenzen met Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Wit-Rusland, Oekraïne, Litouwen, Polen, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, China, Mongolië en Noord-Korea. Rusland behoorde tot 1991 tot de Sovjet-Unie. Rusland is nu een en lid van de Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Rusland is rijk aan meren ca. 27.000. Het Bajkalmeer mogelijk het oudste meer ter wereld. Het meer heeft een oppervlakte van 31.500 km2 en heeft een kustlijn van 2000 km lengte. Qua oppervlakte is het Bajkalmeer het achtste meer ter wereld, met een diepte van 1600 meter. Er stromen 336 rivieren in het meer uit, maar het heeft maar één afvoerrivier, de Angara. Het meer telt ca. 45 eilanden, waarvan Olkhon het grootste is. De Kaukasus is een gebergte in Rusland, Georgië, Armenië en Azerbeidzjan, De Kaukasus wordt ook de landbrug tussen de Zwarte Zee en Kaspische Zee genoemd. De Kaukasus wordt verdeeld in de Kleine Kaukasus en de Grote Kaukasus. In de Grote Kaukasus bevinden zich in de hoogste bergen van Europa, de Elbrus met een hoogte van 5642 meter, de Dych Taoe welke 5204 meter hoog is, de Kosjtan Taoe (5145 meter) en de Kazbek (5047 meter). De langste gletscher in de Kaukasus is de Bezengi (18 km). Voor de verre oostkust van Siberië ligt de Koerilen-archipel, 56 eilanden met ca. 100 vulkaantoppen waarvan er nog 38 actief zijn. Ze strekken zich uit over 1200 km van het schiereiland Kamtsjatka tot het Japanse eiland Hokkaido.

Taal
De talen in Rusland zijn: Russisch, Tsjetsjeens, Engels, Tataars, Basjkiers, Tsjoevasjisch, Oost-Slavisch, Oekraïens.

Hoofdstad

Moskou

Andere steden
Moskou, Sint-Petersburg, Novosibirsk, Nizjni Novgorod, Jekaterinenburg, Samara, Omsk, Kazan, Tsjeljabinsk, Rostov aan de Don, Oefa, Wolgograd, Perm, Toljatti, Novokoeznetsk, Naberezjnye Tsjelny en Magnitogorsk.

Klimaat
Rusland heeft een overwegend landklimaat met een droge winters en warme zomers. Tot ver naar het noorden is dit klimaat aanwezig. Dankzij de warme golfstroom die langs Moermansk stroomt wordt het niet zo extreem koud als in Siberië. Vlak langs de kust met de Barentszzee en op Nova Zemblad is sprake van een toendraklimaat. Op de bergtoppen van Moermansk is sprake van een poolklimaat. Langs de Wolga ten zuiden van Samara gaat het landklimaat over in een steppeklimaat en in de buurt van de Kaspische Zee zelfs in een woestijnklimaat. Het klimaat rond de Zwarte Zee is een vochtig mediterraan klimaat. In de Kaukasus heerst een bergklimaat. In juli stijgt overdag de temperatuur naar zo'n 24 graden in Moskou. De nachten zijn aangenaam met een minimumtemperatuur van 12 graden. In grote delen van Rusland ligt de gemiddelde temperatuur in juli rond de 24 graden. Langs de Barentszzee is het overdag in de zomer 20 graden en op Nova Zembla ligt de temperatuur overdag rond de 10 graden. In het Zuiden stijgt de temperatuur zomers overdag tot rond de 30 graden. Het warmst wordt het in Grozny en Volgograd.

Bezienswaardigheden