Vakantiebestemmingen:

Vakantieoverzicht:

Home

All inclusive

Actieve vakanties

Autoverhuur

Autovakanties

Avontuurlijke vakanties

Busreizen

Creatieve vakanties

Culinaire reizen

Culturele reizen

Fietsvakanties

Excursiereizen

Gezinsvakanties

Golfvakanties

Groepsreizen

Hotels

Jongerenreizen

Kampeervakanties

Kindervakanties

Lastminutes

Natuurreizen

Rondreizen

Sportieve reizen

Stedentrips

Strandvakanties

Treinvakanties

Vakantieparken

Vakantiewoningen

Verre reizen

Vliegtickets

Vliegvakanties

Wandelvakanties

Wintersport

Zonvakanties

Linkpartner worden?

Tsjechie vakantieland

Algemeen
Tsjechië ligt in het hart van Europa en wordt begrensd door Duitsland, Slowakije, Polen en Oostenrijk. Ongeveer een derde van het land wordt bedekt met bossen. Tsjechië is twee maal zo groot als Nederland en heeft een oppervlakte 78.864 km². Tsjechië telt ongeveer 10 miljoen inwoners. Dit vakantieland is gastvrij, goedkoop en nu nog niet door het massatoerisme ontdekt. Het landschap wordt gekenmerkt door een opeenvolging van bekkenvormige laagvlaktes die door gebergtes van elkaar worden gescheiden. Deze landschappen zijn te verdelen in: De bekkens en gebergten van het Boheemse massief, de Silezisch-Moravische corridor en de bekkens en gebergten van het jongere plooiingsgebergte in Moravië welke deel uitmaken van het westelijk deel van de Karpaten. De rivier de Morava loopt van het noorden naar het zuiden en mondt in de Donau uit. Door de rivier is een breed dal ontstaan. Ten noorden van Brno ligt een bekend kalksteengebied met veel druipsteengrotten. Hier vind je prachtige onderaardse meertjes en rivieren. Vlak bij Praag ligt de Tsjechische Karst een gebied dat bekend is om zijn druipsteengrotten. Op veel plaatsen in Tsjechië is er sprake van vulkanische activiteiten welke zich uiten in warmwaterbronnen, hier zijn dan ook beroemde kuuroorden en badplaatsen ontstaan. In Karlovy Vare (de tweede mooiste stad van Tsjechië) vind je er al 12. Praag wordt tot een van de mooiste steden van Europa gerekend. De ligging aan de Vltava geeft een speciaal cachet. In het hart van Bohemen koestert deze stad met meer dan 100 torens een schat aan historische gebouwen. Tsjechië staat voor: heerlijk relaxen in de prachtige natuur, het bezichtigen van historische stadjes en een gastvrij onthaal door haar gemoedelijke bevolking.

Taal
De taal in Tsjechië is: Tsjechisch

Hoofdstad
Praag

Andere steden
Brno, Ostrava, Plzeň, Olomouc, Liberec, České Budějovice, Hradec Králové, Ústí nad Labem, Pardubice, Havířov, Zlín, Kladno, Most, Karviná, Frýdek-Místek, Opava, Karlovy Vary, Děčín, Chomutov, Teplice en Jihlava

Klimaat
Tsjechië heeft een landklimaat dus een duidelijk continentaal karakter; typerend zijn de warmere zomers dan bij ons en de strenge winters, dat wil zeggen dat het land uitermate geschikt is voor een aangename, zonnige zomer en voor u ook een passende winterbestemming is. Er valt minder neerslag dan in Nederland.

Bezienswaardigheden