Vakantiebestemmingen:

Vakantieoverzicht:

Home

All inclusive

Actieve vakanties

Autoverhuur

Autovakanties

Avontuurlijke vakanties

Busreizen

Creatieve vakanties

Culinaire reizen

Culturele reizen

Fietsvakanties

Excursiereizen

Gezinsvakanties

Golfvakanties

Groepsreizen

Hotels

Jongerenreizen

Kampeervakanties

Kindervakanties

Lastminutes

Natuurreizen

Rondreizen

Sportieve reizen

Stedentrips

Strandvakanties

Treinvakanties

Vakantieparken

Vakantiewoningen

Verre reizen

Vliegtickets

Vliegvakanties

Wandelvakanties

Wintersport

Zonvakanties

Linkpartner worden?

Engeland vakantieland

Algemeen
Het Verenigd Koninkrijk is een zeer populaire vakantiebestemming in de wereld. Het bestaat uit Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales. Daarnaast zijn de Kanaaleilanden, het eiland Man en andere gebieden welke formeel behoren aan de Britse kroon. Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de Europese Unie, maar heeft nog niet de Euro zoals de rest van Europa. De grootste steden zijn Londen, Birmingham en Glasgow. Londen is de belangrijkste toeristische bestemming met de Tower Bridge, de Tower of London, Westminster Abbey en nog veel meer bekende bezienswaardigheden. Engeland is ongeveer drie keer zo groot als Nederland en bestaat voor het grootste deel uit laagland met heuvels. Vooral de oostkant en de omgeving van Londen is laaggelegen. In het noorden van Engeland ligt het Penninisch Gebergte met heuvels en bergen tot 640 meter hoogte. In het uiterste noorden tegen Schotland liggen de onherbergzame Cheviot Hills, afgesleten overblijfselen van oude vulkanen. Het Verenigd Koninkrijk is voor zowel een vakantie of een citytrip altijd een bezoekje waard.

Taal
De taal in Engeland is: Engels

Hoofdstad

Londen

Andere steden
Birmingham, Blackburn, Blackpool, Bolton, Bournemouth, Bradford, Brighton, Bristol, Cambridge, Colchester, Coventry, Crawley, Derby, Dudley, Eastbourne, Exeter, Gloucester, Huddersfield, Ipswich, Kingston upon Hull, Leeds, Leicester, Liverpool, Londen, Luton, Manchester, Middlesbrough, Milton Keynes, Newcastle upon Tyne, Northampton, Norwich, Nottingham, Oldham, Oxford, Peterborough, Plymouth, Poole, Portsmouth, Preston, Reading, Rotherham, Sheffield, Slough, Southampton, Southend-on-Sea, St Helens, Stockport, Stoke-on-Trent, Sunderland, Sutton Coldfield, Swindon, Telford, Walsall, Watford, West Bromwich, Wolverhampton, York

Klimaat
Engeland heeft een mild zeeklimaat wat inhoud dat de winters vrij warm zijn en de zomers koel. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is 19 graden, de gemiddelde wintertemperatuur ligt zo rond de 4 graden.

Bezienswaardigheden