Vakantiebestemmingen:

Vakantieoverzicht:

Home

All inclusive

Actieve vakanties

Autoverhuur

Autovakanties

Avontuurlijke vakanties

Busreizen

Creatieve vakanties

Culinaire reizen

Culturele reizen

Fietsvakanties

Excursiereizen

Gezinsvakanties

Golfvakanties

Groepsreizen

Hotels

Jongerenreizen

Kampeervakanties

Kindervakanties

Lastminutes

Natuurreizen

Rondreizen

Sportieve reizen

Stedentrips

Strandvakanties

Treinvakanties

Vakantieparken

Vakantiewoningen

Verre reizen

Vliegtickets

Vliegvakanties

Wandelvakanties

Wintersport

Zonvakanties

Linkpartner worden?

Frankrijk vakantieland

Algemeen
Frankrijk behoort tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen in de wereld. Dit land is bekend om haar hoofdstad Parijs, de Franse manier van leven, de keuken en “last but not least” haar vakantiebestemmingen. Frankrijk is populair door haar cultuur, de uitgestrekte zandstranden, de landelijke gebieden, prachtige ski-resorts voor een heerlijke skivakantie en badplaatsen. Frankrijk is lid van de EU, heeft de Euro. De grootste steden zijn Parijs, Marseille, Lyon, Nice, Toulouse en Nantes.
Het landschap van Noord-Frankrijk wordt gekenmerkt door de laagvlakten van Picardië, Normandië en Bretagne, waar ook glooiende heuvellandschappen zijn aan te treffen. Aan de Atlantische kust is de natuur bijzonder rijk aan variatie met krijtrotsen aan de noordkust van het Kanaal, kliffen en zeer uitgestrekte stranden, baaien en in nevelgehulde rotseilanden in Bretagne. En uitgestrekte stranden in Venedée. Van een bijzondere schoonheid is het landschap op de Kanaaleilanden met een door warme Golfstroom uitzonderlijke flora en fauna. Niet minder fraai zijn de grillige rotsformaties in het noorden van Bretagne. De Loire – met meer dan 1000 km de langste rivier van Frankrijk – stroomt tussen Orléans en Angers eerst door een van de prachtigste cultuurlandschappen ter wereld met vele historische steden, fraaie kastelen en kathedralen. Het hart van Noord-Frankrijk wordt gevormd door het Bekken van Parijs. De meer dan 770 km lange Seine stroomt door dit afwisselend landbouwgebied welke in het zuidoosten overgaat in de zachtglooiende wijnstreek Champagne, waar talloze wijngaarden zijn te vinden. In het oosten strekken zich de bosrijke Ardennen uit tot over de grens met België en in het zuidoosten liggen de Vogezen (hoogste top 1426 m).
Het zuiden van Frankrijk laat zich onderverdelen in verschillende uitgestrekte landschappen: achter de vlakke kust liggen achtereenvolgend het Garonne bekken, het Centraal Massief, het Rhône-dal en de zuidelijke Alpen. Tussen Frankrijk en het Iberische schiereiland liggen de Pyreneeën. Tussen de mondingsarm van de Gironde en de Spaanse grens ligt de overwegend vlakke Atlantische kust met een bijna doorlopend zandstrand. Dit oneindige zandstrand maakt Frankrijk uitermate geschikt voor een heerlijk strandvakantie. In de imposante Franse Alpen, die van het meer van Genève bijna tot de Middellandse Zee lopen, verheft zich de hoogste berg van Midden-Europa de Mont Blanc (4807 m).

Taal
De taal in Frankrijk is: Frans

Hoofdstad
Parijs

Andere grote steden
Amiens, Arras, Avignon, Bordeaux, Bourges, Brest, Caen, Calais, Cannes, Chamonix, Chartres, Châtellerault, Cherbourg, Clermont-Ferrand, Compiègne, Dijon, Duinkerke, Grenoble, La Rochelle, Le Havre, Le Mans, Lille, Limoges, Lourdes, Lyon, Marseille, Metz, Montpellier, Nancy, Nantes, Narbonne, Nice, Nîmes, Orléans, Perpignan, Poitiers, Reims, Rennes, Rouen, Straatsburg, Toulon, Toulouse, Tours, Troyes, Vendôme, Verdun, Versailles en Vichy

Klimaat
Frankrijk heeft in het grootste deel te maken heeft met een zeeklimaat. Uitzonderingen daarop zijn het zuidoosten: daar heerst een Middellandse-Zee-klimaat. In de Alpen en Pyreneeën heerst een hooggebergteklimaat.
Het Franse klimaat verschilt per regio. Zo is het klimaat langs de westkusten veel gematigder dan in centraal Frankrijk waar de zomers heter en de winters kouder zijn. Het koudst wordt het, behalve in de bergen, 's winters in de Elzas. In de zomer wordt het langs de Middellandse Zee vaak met gemak 35 graden, terwijl het tegelijkertijd in Parijs niet warmer is dan 18 graden. 's Winters kan het in de bergen en het noordoosten stevig vriezen, terwijl je langs de Côte d'Azur met 18 graden nog prima kan genieten van een heerlijke nazomer. Parijs is ook in de winter een bezoek waard, want er zijn niet veel steden zo romantisch als Parijs rond Kerstmis! De Alpen en Pyreneeën bieden veel vakantiemogelijkheden in de zomer- en veel wintersport faciliteiten in de winter.

Bezienswaardigheden