Vakantiebestemmingen:

Vakantieoverzicht:

Home

All inclusive

Actieve vakanties

Autoverhuur

Autovakanties

Avontuurlijke vakanties

Busreizen

Creatieve vakanties

Culinaire reizen

Culturele reizen

Fietsvakanties

Excursiereizen

Gezinsvakanties

Golfvakanties

Groepsreizen

Hotels

Jongerenreizen

Kampeervakanties

Kindervakanties

Lastminutes

Natuurreizen

Rondreizen

Sportieve reizen

Stedentrips

Strandvakanties

Treinvakanties

Vakantieparken

Vakantiewoningen

Verre reizen

Vliegtickets

Vliegvakanties

Wandelvakanties

Wintersport

Zonvakanties

Linkpartner worden?

Luxemburg vakantieland

Algemeen
Het Groothertogdom Luxemburg is een van de kleinste landen van Europa en heeft een oppervlakte van 2.586 km2 en is daarmee ongeveer even groot als de provincie Drenthe. Het ligt ingesloten tussen België, Frankrijk en Duitsland. Luxemburg bestaat uit twee delen, het noordelijke deel heet Ösling en behoort tot de Ardennen. Dit is een bosrijk gebied met enkele diep uitgesleten rivierdalen. Het midden en het zuiden van het land heet Gutland of Bon Pays. Dit gebied heeft een golvend landschap en de bodem is van leem en mergel. Het noorden van Luxemburg heeft een gemiddelde hoogte van 400 tot 500 meter met als hoogste punt de Buurgplaatz (560 meter). Het midden en zuiden is ook een hoogvlakte en heeft een gemiddelde hoogte van ongeveer 270 meter.
Luxemburg is een prima vakantieland waar je kunt genieten van de prachtige natuur, ook voor een actieve mountainbike of wandelvakantie is Luxemburg meer dan geschikt.

Taal
De talen in Luxemburg zijn: Frans, Luxemburgs en Duits

Hoofdstad

Luxemburg

Andere steden
Clervaux, Consthum, Diekirch, Echternach (Luxemburg), Esch-sur-Alzette, Hollenfels, Hosingen, Marnach, Nommern, Ospern, Schengen, Troisvierges, Vianden

Klimaat
Het klimaat van Luxemburg lijkt op ons Nederlandse klimaat. De zomers in Luxemburg zijn zacht. De winters zijn overwegend koel. Luxemburg heeft over het algemeen een gematigd zeeklimaat tot een zwak continentaal klimaat. In de winter kan de temperatuur tot onder nul dalen en is er veel sneeuw. Maar in de zomer kunnen de temperaturen uiteenlopen van zo'n gemiddelde temperatuur van 18 tot maximaal 30 graden. De maanden mei en juni zijn de meest zonnige maanden, terwijl juli en augustus de warmste maanden zijn. In september en oktober valt de meeste neerslag.

Bezienswaardigheden