Vakantiebestemmingen:

Vakantieoverzicht:

Home

All inclusive

Actieve vakanties

Autoverhuur

Autovakanties

Avontuurlijke vakanties

Busreizen

Creatieve vakanties

Culinaire reizen

Culturele reizen

Fietsvakanties

Excursiereizen

Gezinsvakanties

Golfvakanties

Groepsreizen

Hotels

Jongerenreizen

Kampeervakanties

Kindervakanties

Lastminutes

Natuurreizen

Rondreizen

Sportieve reizen

Stedentrips

Strandvakanties

Treinvakanties

Vakantieparken

Vakantiewoningen

Verre reizen

Vliegtickets

Vliegvakanties

Wandelvakanties

Wintersport

Zonvakanties

Linkpartner worden?

Nederland vakantieland

Algemeen
Nederland is het in West-Europa gelegen deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Nederland is iets groter dan België en negen keer kleiner dan Duitsland. Nederland grenst in het oosten aan Duitsland, in het zuiden aan België en in het westen aan de Noordzee. In het noorden van Nederland grenst het aan de Noordzee en de Waddenzee (de totale kustlijn bedraagt 451 km). Nederland beschikt over uitgestrekte zandstanden. Ondanks het kleine oppervlakte van Nederland bestaat er een grote verscheidenheid aan landschappen. Het Nederlandse landschap wordt sterk bepaald door de dijkenbouw, de landaanwinning, het droogleggen van moerassen, de landbouw en de bouw van steden en wegen. Echte natuurlandschappen kent Nederland nauwelijks meer. Het zuiden van Nederland wordt gekenmerkt door de prachtige heuvels waar je kan genieten van het prachtige Limburgse landschap. De natuur in Nederland wordt gedomineerd door akkers, weilanden en heidevelden die ontstaan zijn door het massale kappen van bossen. De bossen die nu in Nederland voorkomen zijn dan ook allemaal aangeplant. Nederland is een fantastisch vakantieland, voor een heerlijke vakantie of voor een weekendje weg of zomaar een paar dagen vakantie. Kortom voor een heerlijke vakantie hoef je niet naar het buitenland. Lekker in Nederland blijven tijdens vakantie is dan ook het credo. In Nederland is minstens zoveel is te zien en valt voldoende te beleven ook als je het vergelijkt met verre landen. Degenen die dat geheim ontdekt hebben, hoeven er niet lang over na te denken. Ook als vakantieland is Nederland een absolute aanrader.

Taal
De taal in Nederland is: Nederlands

Hoofdstad

Amsterdam

Andere steden
Rotterdam, Den Haag ('s-Gravenhage), Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Almere, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Enschede, Haarlem, Gelderland, Zaanstad, Amersfoort, Haarlemmermeer, ’s-Hertogenbosch, Zoetermeer, Dordrecht, Maastricht, Leiden, Zwolle, Emmen, Ede, Westland, Deventer, Delft, Sittard-Geleen, Alkmaar

Klimaat
Nederland heeft een gematigd zeeklimaat met zachte winters en vooral koele zomers. Desondanks komen er in de zomer temperaturen voor van boven de 30 graden. Het klimaat in Nederland wordt beïnvloed door de aanliggende Noordzee. De kustprovincies in het zuidwesten, westen en noorden hebben in de herfst- en wintermaanden doorgaans zachter weer dan het oosten en noordoosten. In de zomer zijn het oosten van Brabant en uiterste noorden van Limburg de gemiddeld warmste plekken. De gemiddeld koudste maand is in de meeste plaatsen januari, de warmste maand juli.

Bezienswaardigheden