Vakantiebestemmingen:

Vakantieoverzicht:

Home

All inclusive

Actieve vakanties

Autoverhuur

Autovakanties

Avontuurlijke vakanties

Busreizen

Creatieve vakanties

Culinaire reizen

Culturele reizen

Fietsvakanties

Excursiereizen

Gezinsvakanties

Golfvakanties

Groepsreizen

Hotels

Jongerenreizen

Kampeervakanties

Kindervakanties

Lastminutes

Natuurreizen

Rondreizen

Sportieve reizen

Stedentrips

Strandvakanties

Treinvakanties

Vakantieparken

Vakantiewoningen

Verre reizen

Vliegtickets

Vliegvakanties

Wandelvakanties

Wintersport

Zonvakanties

Linkpartner worden?

Bulgarije vakantieland

Algemeen
In Bulgarije is de natuur bijzonder afwisselen. Ten zuiden van de hoofdstad Sofia ligt het Vitosa gebergte waarvan de met bomen begroeide toppen bij een telkens wisselend panorama omhoog voeren naar het alpiene Rila-gebergte. Daar ligt de hoogste berg van de Balkan. Ten zuidoosten van het Rila-gebergte ligt aan de grens met Griekenland het Rhodope-gebergte, waar mythologische zanger Orpheus zou zijn geboren. Aan het balkangebergte (hoogste berg is de Botev) midden in Bulgarije dankt het schiereiland zijn naam. Langs de Donau, die in het noorden de grens met Roemenie vormt, liggen de vruchtbaarste Bulgaarse gebieden. Erlangs loopt de 378 km lange Zwarte-Zeekust die zich tot een toeristisch strandgebied ontwikkelde. Een bijna 400 km lange kustroute leidt van de havenstad Burga dwars door het Strandza-gebergte in het uiterste zuidoosten van Bulgarije naar Istanbul: de Turkse metropool aan de Bosporus, die de Zwarte Zee met de Zee van Marmara verbindt. Bulgarije is een ideaal vakantie land voor een heerlijke strandvakantie of een actieve vakantie.

Taal
De talen in Bulgarije zijn: Bulgaars (officiële taal), Roemeens en Turks

Hoofdstad
Sofia

Andere grote steden
Varna, Boergas, Plovdiv en Roese

Klimaat
Bulgarije heeft een Midden-Europees landklimaat met warme zomers en koude winters. Ten zuiden van het Balkan-gebergte heerst een zachter klimaat met mediterrane trekjes.
De gemiddelde dagtemperaturen liggen in het binnenland rond de 24°C en juli en augustus is de warmste periode van het jaar. Het is dan gemiddeld circa 27°C. Langs de Zwarte Zeekust van Bulgarije lopen de temperaturen dan tegen de 30°C.

Bezienswaardigheden