Vakantiebestemmingen:

Vakantieoverzicht:

Home

All inclusive

Actieve vakanties

Autoverhuur

Autovakanties

Avontuurlijke vakanties

Busreizen

Creatieve vakanties

Culinaire reizen

Culturele reizen

Fietsvakanties

Excursiereizen

Gezinsvakanties

Golfvakanties

Groepsreizen

Hotels

Jongerenreizen

Kampeervakanties

Kindervakanties

Lastminutes

Natuurreizen

Rondreizen

Sportieve reizen

Stedentrips

Strandvakanties

Treinvakanties

Vakantieparken

Vakantiewoningen

Verre reizen

Vliegtickets

Vliegvakanties

Wandelvakanties

Wintersport

Zonvakanties

Linkpartner worden?

Malta vakantieland

Algemeen
Malta is een klein staatje gelegen in de Middellandse Zee Malta en is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Malta is erg toeristisch en bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino en enkele kleine onbewoonde eilanden Manoel Island, Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul's Islands. De beste manier om Malta te verkennen is per huurauto of excursiebus. Het landschap is vrij kaal en rotsachtig met relatief weinig begroeiing. In de maanden maart tot en met mei ziet het eiland er wat groener en vriendelijker uit door de regen die dan valt. Het hoogste punt op Malta ligt 305 meter boven de zeespiegel. Andere kenmerken van Malta zijn de tientallen baaien en inhammen. De stranden op Malta zijn vrijwel allemaal klein en vaak ook rotsachtig. Alleen de stranden in het noordwesten bestaan uit zand en lenen zich daarom het beste indien je van een heerlijke strandvakantie wilt genieten. De beste manier om Malta te verkennen is per huurauto of excursiebus.

Taal
De talen in Malta zijn: Maltees en Engels

Hoofdstad

Valletta

Andere steden
Birgu (Città Vittoriosa), Bormla (Città Cospicua), Mdina (Città Notabile), Qormi (Città Pinto), Rabat (Gozo) (Città Vittoria of Victoria), Senglea (Città Invicta of Isla), Siġġiewi (Città Ferdinand), Valletta (Città Umilissima), Żabbar (Città Hompesch), Żebbuġ (Malta) (Città Rohan), Żejtun (Cittá Beland)

Klimaat
Malta heeft een warm Middellandse Zee-klimaat. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur 26°C. Het winterseizoen, van november tot en met maart, is erg mild met een gemiddelde temperatuur van 12°C. Regen valt over het algemeen slechts in korte buien en bedraagt gemiddeld over een heel jaar nog geen 600 mm.

Bezienswaardigheden