Vakantiebestemmingen:

Vakantieoverzicht:

Home

All inclusive

Actieve vakanties

Autoverhuur

Autovakanties

Avontuurlijke vakanties

Busreizen

Creatieve vakanties

Culinaire reizen

Culturele reizen

Fietsvakanties

Excursiereizen

Gezinsvakanties

Golfvakanties

Groepsreizen

Hotels

Jongerenreizen

Kampeervakanties

Kindervakanties

Lastminutes

Natuurreizen

Rondreizen

Sportieve reizen

Stedentrips

Strandvakanties

Treinvakanties

Vakantieparken

Vakantiewoningen

Verre reizen

Vliegtickets

Vliegvakanties

Wandelvakanties

Wintersport

Zonvakanties

Linkpartner worden?

Portugal vakantieland

Algemeen
Portugal is het meest westelijke land van continentaal Europa. Tot Portugal behoren tevens de eilandengroep de Azoren en het eiland Madeira, met de eilandengroep van de Ilhas Selvagens, alle gelegen in de Atlantische Oceaan. Het land een opvallend gevarieerd landschap, dat sterk afwijkt van Spanje, de rivier de Taag vormt de belangrijke scheidslijn in het landschap. Ongeveer de helft van het gebied ten noorden van de Taag ligt boven de 400 m. Het noorden van Portugal is heuvelachtig en bergachtig met een gemiddelde hoogte tussen de 500-800 m. Hoge bergen vind je in het centrale Serra da Estrela welke een hoogte van bijna 2000 m bereiken. De hoogste berg van Portugal is de 2351 m hoge Ponta do Pico. De Ponta do Pico ligt op het eiland Pico van de Azoren, een tot Portugal behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De vallei van de Taag is een vlak gebied en indrukwekkende natuurpark. De 800 km lange kustlijn van Portugal is voor het grootste deel vlak en zanderig en vaak ingesloten door duinen die prachtige lagunes omsluiten. De Cabo de Roca welke zich in de buurt van Lissabon bevindt is het meest westelijke punt van Europa. De grootste rivieren van Portugal zijn de Minho, de Taag, de Douro, en de Guadiana welke hun oorsprong in Spanje vinden. De belangrijkste rivieren van Portugal zijn de Mondego en de Sado. Portugal is één van de goedkoopste landen van Europa. Overal waar je komt vind je sporen van de vroegere Moorse overheersing, dit uit zich zowel in de architectuur als in de muziek. Portugal is een heerlijk vakantieland met heerlijke oude vissersplaatsjes gelegen aan prachtige uitgestrekte stranden waar je kan genieten van een heerlijke zonvakantie.

Taal
De taal in Portugal is: Portugees

Hoofdstad

Lissabon

Andere steden
Agualva-Cacém, Alguierão-Mem Martins, Amadora, Amora, Braga, Coimbra, Covilhã, Faro, Funchal, Guimarães, Leiria, Lissabon, Odivelas, Paredes, Porto, Setúbal, Vila Nova de Gaia

Klimaat
Portugal heeft diverse klimaten. In Algarve heerst een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters, in de Algarve kun je naast een heerlijke zomervakantie ook de hele winter genieten van een heerlijke vakantie. Aan de Atlantische kust vind je een zeeklimaat met aangename zomers en zachte winters. Ook hier kun je het hele jaar genieten van een heerlijke zonvakantie. Het noorden van Portugal wordt beheerst door een continentaal klimaat met warme zomers en koude winters. Het heerlijkste weer vind je in Madeira, hier kun je het hele jaar genieten van een combinatie van een Mediterraan en subtropisch klimaat. Hierdoor is het in Madeira het hele jaar genieten. De winters kunnen koud worden in het binnenland, de temperatuur ligt dan rond de 12 graden. Aan de kust ligt die temperatuur in de winter rond de 18 graden. In de zomer kunnen de temperaturen verschillen van zo'n 30 graden aan de kust tot wel 40 graden of hoger in het binnenland.

Bezienswaardigheden