Vakantiebestemmingen:

Vakantieoverzicht:

Home

All inclusive

Actieve vakanties

Autoverhuur

Autovakanties

Avontuurlijke vakanties

Busreizen

Creatieve vakanties

Culinaire reizen

Culturele reizen

Fietsvakanties

Excursiereizen

Gezinsvakanties

Golfvakanties

Groepsreizen

Hotels

Jongerenreizen

Kampeervakanties

Kindervakanties

Lastminutes

Natuurreizen

Rondreizen

Sportieve reizen

Stedentrips

Strandvakanties

Treinvakanties

Vakantieparken

Vakantiewoningen

Verre reizen

Vliegtickets

Vliegvakanties

Wandelvakanties

Wintersport

Zonvakanties

Linkpartner worden?

Spanje vakantieland

Algemeen
Spanje ligt in het Zuidwesten van Europa en ligt op het Iberisch Schiereiland waartoe ook Portugal behoort. De totale oppervlakte van Spanje bedraagt 505.992 km2, inclusief de Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika. Tot deze enclaves behoren de Plazas de Soberanía en el Norte de Africa, omvattende de Plazas mayores: Ceuta en Melilla, en de Plazas menores: Peñon de los Vélez, Peñon de Alhucemas en de Islas Chafarinas. Spanje grenst in het noorden aan Andorra en Frankrijk , in het westen aan Portugal en in het zuiden aan Gibraltar. De totale kustlijn bedraagt ongeveer4964 kilometer. Spanje is na Zwitserland het land met de hoogste gemiddelde hoogte van Europa en ligt gemiddeld 660 meter boven de zeespiegel. Na Frankrijk en Rusland is Spanje het op twee na grootste land van Europa. De vele zonaanbidders welke iedere zomer naar Spanje afreizen zijn te vinden op de Balearen, de Balearen bestaat uit verschillende eilanden, waaronder de bekende vakantiebestemmingen Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De dertien Canarische Eilanden liggen voor de kust van Marokko en zijn van vulkanische oorsprong. De bekendste eilanden zijn de vakantiebestemmingen Tenerife, Gran Canaria, La Palma, Gomera, Fuerteventura en Lanzarote.

Taal
De taal in Spanje is: Spaans

Hoofdstad
Madrid

Andere steden
Alicante (Comunidad Valenciana), Barcelona (Catalonië), Bilbao (Baskenland), Córdoba (Andalusië), Gijón (Asturië), Las Palmas (Canarische Eilanden), Madrid (Comunidad de Madrid), Málaga (Andalusië), Murcia (Regio van Murcia), Palma de Mallorca (Balearen), Sevilla (Andalusië), Valencia (Comunidad Valenciana), Valladolid (Castilië en León), Vigo (Galicië), Zaragoza (Aragón)

Klimaat
Spanje heeft verschillende klimaten. Over het algemeen heerst er een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn warm en is het gedurende de winter in de kuststreken zacht. Aan de oostkust heerst het Middelandsezeeklimaat met warme zomers van rond de 25 graden en winters van rond de 10 graden. De noordkust daarentegen is een stuk koeler. De zomertemperatuur in hier is ideaal voor zwemmen en zonnebaden, u kunt u hier ook regen verwachten. Over het algemeen geldt in Spanje: hoe zuidelijker, hoe beter. In de binnenlanden kan het 's winters goed koud zijn, terwijl de temperatuur in de zomer kan oplopen tot 40 graden. Voor zon in de winter kunt u op de Canarische Eilanden terecht, waar de temperatuur zelden onder de 17 graden komt. De gemiddelde temperatuur ligt op 21 graden. Op het vasteland, de zuidkust en delen van de centrale en zuidoostkust is het het hele jaar aangenaam mild. In de winter kunt u uiteraard in de Pyreneeën, de Picos de Europa en de Andalusische Sierra Nevada goed skiën.

Bezienswaardigheden